Sladký koláč vhodný jako sladký hlavní chod, obložený broskvemi a ostružinami.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | hladké mouky |
175 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
trochu citronové kůry | |
špetka soli | |
tuk na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání formy | |
Na náplň: | |
500 ml | mléka |
300 g | loupaných broskví |
100 g | cukru |
1 hrst | ostružin |
1,5 sáčku | pudinkového prášku |
Postup:
1. Z hladké mouky smíchané s moučkovým cukrem, vejce, změklého másla, soli a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, to necháme 30 minut uležet
2. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát, který rozložíme do formy vymazané tukem a vysypané moukou a to tak, aby okraje těsta sahala až po okraj dortové formy
3. Korpus v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme dozlatova
4. Pudinkový prášek rozmícháme asi ve 3 lžících mléka, zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu, vmícháme do něj zálivku a za stálého míchání vaříme dohusta
5. Vanilkový krém rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus, poklademe ho půlkami broskví a ostružinami
6. Páj dáme do lednice ztuhnout.