REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus potřený smetanovým krémem, obložený plátky kiwi a meruňkami, zalitý želém.


Ingredience:
Na korpus:
250 gkrystalového cukru
150 ghladké mouky
5 ksvajec
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
400 gzakysané smetany
80 gmoučkového cukru
100 mlsmetany
Na dohotovení:
4 ksmeruňky
4 kskiwi
2 sáčkyčirého dortového želé

Postup:

1. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny
2. Hladkou mouku s práškem do pečiva prosijeme na žloutkovou pěnu, přilijeme 60 ml vody a opatrně promícháme
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po mečích částech opatrně vmícháme do těsta
4. Dortovou formu o průměru 26 cm naplníme těstem, povrch uhladíme, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, hotový korpus necháme úplně vychladnout
5. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, vmícháme do ní zakysanou smetanu, vychladlý korpus ve formě potřeme krémem a uložíme do chladna, aby ztuhl
6. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, omyté meruňky na měsíčky
7. Připravené meruňky rozložíme do středu dortu, na okraj poklademe plátky kiwi
8. Bezbarvé dortové želé připravíme podle návodu na obalu, ovoce jím přelijeme a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Hotový dort můžeme ozdobit lístky máty a šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy