REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus potřený smetanovým krémem, obložený plátky kiwi a meruňkami, zalitý želém.


Ingredience:
Na korpus:
250 gkrystalového cukru
150 ghladké mouky
5 ksvajec
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
400 gzakysané smetany
80 gmoučkového cukru
100 mlsmetany
Na dohotovení:
4 ksmeruňky
4 kskiwi
2 sáčkyčirého dortového želé

Postup:

1. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny
2. Hladkou mouku s práškem do pečiva prosijeme na žloutkovou pěnu, přilijeme 60 ml vody a opatrně promícháme
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který po mečích částech opatrně vmícháme do těsta
4. Dortovou formu o průměru 26 cm naplníme těstem, povrch uhladíme, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut, hotový korpus necháme úplně vychladnout
5. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku, vmícháme do ní zakysanou smetanu, vychladlý korpus ve formě potřeme krémem a uložíme do chladna, aby ztuhl
6. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky, omyté meruňky na měsíčky
7. Připravené meruňky rozložíme do středu dortu, na okraj poklademe plátky kiwi
8. Bezbarvé dortové želé připravíme podle návodu na obalu, ovoce jím přelijeme a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Hotový dort můžeme ozdobit lístky máty a šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy