REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocný dort II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý piškotový dort potřený pomerančovým džemem, ozdobený pomerančem a třešněmi, přelitý dortovým želé.


Ingredience:
Na těsto:
1 lžičkaprášku do pečiva
100 mlpomerančové šťávy
170 gpolohrubé mouky
80 gpískového cukru
4 ksvajec
máslo a mouka na formu
Na dohotovení:
1 sáčekčirého dortového želé
3 lžícepomerančového džemu
30 mlpomerančového likéru
2 kspomeranče
několik kandovaných třešní

Postup:

1. Žloutky našleháme s pískovým cukrem do husté pěny
2. Pak vmícháme pomerančovou šťávu, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků
3. Těstem naplníme máslem vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 45 minut
4. Upečený korpus vyklopíme, ještě teplý potřeme džemem s míchaným s likérem a necháme vychladnout
5. Pak okrájíme pomeranč, nakrájíme na plátky, rozložíme na korpus, přizdobíme kandovanými třešněmi, potřeme dortovým želé připraveným podle návodu a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy