REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocno-smetanový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený dort z piškotů, sterilovaného ovoce a pochoutkové kysané smetany ochucené vanilkovým cukrem.


Ingredience:
6 kelímků pochoutkové kysané smetany (kelímky po 250 ml)
6 sáčkůvanilkového cukru
2 malé plechovkysterilovaných mandarinek
1 plechovkasterilovaných jahod
cca 240 gokrouhlých piškotů
dortová forma o průměru 26 cm

Postup:

1. Na dno dortové formy vyskládáme vrstvu piškotů, na piškoty vyskládáme vrstvu smíchaného a dobře okapaného ovoce
2. V misce si rozmícháme vždy dvě smetany s dvěma vanilkovými cukry, zalijeme piškoty s ovocem, tedy první vrstvu, pokračujeme stejně, tedy druhou vrstvou z piškotů a okapaného ovoce, opět zalijeme smetanou smíchanou s cukry, všechny vrstvy ukončíme piškoty a smetanou
3. Dort zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice přes noc ztuhnout
4. Před podáváním můžeme dort posypat kakaem, nebo ozdobit šlehačkou či strouhanou čokoládou.

Doporučení:

Jednu z těch smetanových vrstev si můžete ochutit a obarvit kakaem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy