REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený krémem, posypaný ovocem a přelitý želatinou, ozdobený mátou.


Ingredience:
250 gricotty
250 gmraženého lesního ovoce
150 gpomazánkového másla
50 gmoučkového cukru
4 dlvody
1 1/2 sáčkumleté želatiny
1 sáčekvanilinového cukru
máslo na potření papíru
čerstvé lístky máty
Na korpus:
150 gpiškotu nebo sušenek BeBe
75 gmásla

Postup:

1. Formu o rozměrech 26×12 cm vyložíme pečicím papírem i na bocích a potřeme tenkou vrstvou másla
2. Umeleme piškoty, promícháme s kousky změklého másla a připravíme drobenku, nasypeme ji do formy tak, že rovnoměrně pokryje dno, dobře ji upěchujeme a korpus uložíme do chladu
3. Želatinu necháme nabobtnat v 1,5 dl studené vody, přilijeme zbylou vodu a přisypeme 10 g cukru, pak ve vodní lázni vše rozpustíme
4. Pomazánkové máslo ušleháme s ricottou, zbylým cukrem i vanilinovým cukrem, přilijeme 1,5 dl želatiny a opět prošleháme, směs nalijeme na korpus, vrch uhladíme, posypeme rozmraženým odkapaným ovocem a přelijeme zbylou želatinou
5. Necháme do druhého dne v chladu ztuhnout a rozležet, před podáváním nakrájíme na malé řezy, které ozdobíme mátou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy