Piškotový korpus potřený krémem, posypaný ovocem a přelitý želatinou, ozdobený mátou.
Ingredience:
250 g | ricotty |
250 g | mraženého lesního ovoce |
150 g | pomazánkového másla |
50 g | moučkového cukru |
4 dl | vody |
1 1/2 sáčku | mleté želatiny |
1 sáček | vanilinového cukru |
máslo na potření papíru | |
čerstvé lístky máty | |
Na korpus: | |
150 g | piškotu nebo sušenek BeBe |
75 g | másla |
Postup:
1. Formu o rozměrech 26×12 cm vyložíme pečicím papírem i na bocích a potřeme tenkou vrstvou másla
2. Umeleme piškoty, promícháme s kousky změklého másla a připravíme drobenku, nasypeme ji do formy tak, že rovnoměrně pokryje dno, dobře ji upěchujeme a korpus uložíme do chladu
3. Želatinu necháme nabobtnat v 1,5 dl studené vody, přilijeme zbylou vodu a přisypeme 10 g cukru, pak ve vodní lázni vše rozpustíme
4. Pomazánkové máslo ušleháme s ricottou, zbylým cukrem i vanilinovým cukrem, přilijeme 1,5 dl želatiny a opět prošleháme, směs nalijeme na korpus, vrch uhladíme, posypeme rozmraženým odkapaným ovocem a přelijeme zbylou želatinou
5. Necháme do druhého dne v chladu ztuhnout a rozležet, před podáváním nakrájíme na malé řezy, které ozdobíme mátou.