REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z listového těsta plněné pudinkem, višněmi a broskví, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
60 ksdrobných višní
2 ksbroskví
1 ksvejce na potření
1/2 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
2,5 dlmléka
2 lžícemoučkového cukru
hladká mouka na vál

Postup:

1. Pudinkový prášek rozmícháme v 1 dl mléka, zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a za stálého míchání 2 minuty povaříme na mírném ohni, pak vmícháme moučkový cukr, odstavíme z tepla a pudink za častého míchání necháme vychladnout
2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 obdélníky o velikosti 30×24 cm, každý nakrájíme na 20 čtverečků velkých 6×6 cm
3. Dvacet čtverečků přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, přes ně položíme zbylé čtverečky tak, aby cípy tvořily hvězdičku 4. Do středu každého koláčku dáme trochu pudinku, přidáme plátek broskve, 3 višně a těsto kolem náplně potřeme zbylým rozšlehaným vejcem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy