Koláčky z listového těsta plněné pudinkem, višněmi a broskví, upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
60 ks | drobných višní |
2 ks | broskví |
1 ks | vejce na potření |
1/2 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
2,5 dl | mléka |
2 lžíce | moučkového cukru |
hladká mouka na vál |
Postup:
1. Pudinkový prášek rozmícháme v 1 dl mléka, zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a za stálého míchání 2 minuty povaříme na mírném ohni, pak vmícháme moučkový cukr, odstavíme z tepla a pudink za častého míchání necháme vychladnout
2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 obdélníky o velikosti 30×24 cm, každý nakrájíme na 20 čtverečků velkých 6×6 cm
3. Dvacet čtverečků přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem, přes ně položíme zbylé čtverečky tak, aby cípy tvořily hvězdičku 4. Do středu každého koláčku dáme trochu pudinku, přidáme plátek broskve, 3 višně a těsto kolem náplně potřeme zbylým rozšlehaným vejcem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut dozlatova.