REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné šátečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šátečky z bramborového těsta plněné ochuceným ovocem, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 gvařených brambor
200 gměkkého tvarohu
200 gpolohrubé mouky
50 gcukru
50 gtuku
1 ksvejce
voda
špetka soli
mouka na vál
Na náplň:
1 lžičkavanilkového pudinkového prášku
1 lžícecukru
300 gostružin
200 glesních jahod

Postup:

1. Očištěné jahody i ostružiny promícháme s cukrem a vanilkovým pudinkovým práškem
2. Uvařené brambory oloupeme, na jemno nastrouháme do mísy, přidáme tvaroh, polohrubou mouku, změklý tuk, cukr, špetku soli, polovinu rozšlehaného vejce a vymícháme vláčné těsto
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 2 mm a nakrájíme ho na čtverce o straně 6 cm, do středu každého čtverce dáme trochu náplně, rohy těsta lehce potřeme částí zbylého rozšlehaného vejce, spojíme je nad náplní a lehce přitiskneme k sobě
4. Koláčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylým vejcem smíchaným s 1 lžící vody, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a upečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy