REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné bílkové palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky z mouky, ovesných vloček, bílků a soli, potřené krémem a plněné borůvkami, před servírováním pocukrované.


Ingredience:
Na těsto:
1 lžíce celozrnné mouky
120 govesných vloček
6 ksbílků
voda
sůl
olej na smažení
Na náplň:
300 gcréme fraiche
200 gmražených borůvek
50 gmoučkového cukru
Na dohotovení:
lístky máty na ozdobu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Vločky namočíme do studené vody a necháme je nabobtnat, potom k nim přidáme bílky, špetku soli, celozrnnou mouku a vše rozmixujeme dohladka
2. Pak v pánvi na troše rozehřátého oleje usmažíme z připraveného těsta tenké palačinky
3. Créme fraiche promícháme s moučkovým cukrem, potřeme jím usmažené palačinky a rozdělíme na ně rozmrazené borůvky
4. Palačinky přeložíme na čtvrtiny, dozdobíme lístky máty a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Créme fraiche: Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy