REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocné bílkové palačinky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Usmažené palačinky potřené jahodovým džemem a bílým jogurtem, plněné jahodami, před servírovaním posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
120 govesných vloček
150-200 mlvody
1 lžícecelozrnné mouky
6 ksbílků
špetka soli
olej
Na náplň:
300 gnízkotučného bílého jogurtu
120 gjahodového džemu
100 gčerstvých jahod
Ma dohotovení:
lístečky máty na ozdobu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Ovesné vločky zalijeme studenou vodou a necháme je nabobtnat, pak k nim přidáme bílky, špetku soli, celozrnnou mouku a vše rozmixujeme dohladka
2. Potom v pánvi na troše rozehřátého oleje z těsta usmažíme po obou stranách dozlatova tenké palačinky a udržujeme je v teple
3. Očištěné jahody omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky
4. Palačinky potřeme trochou bílého jogurtu, jahodovým džemem a doplníme je jahodami, přehneme je na čtvrtiny, ozdobíme mátou a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy