Tip na hravou snídani, ale i svačinku, pro malé školáky. Jídlo nemusí být smutné, ba naopak, pěkně veselé a vtipně naservírované!
Ingredience:
bílý jogurt | |
ovesné vločky | |
lískové nebo vlašské ořechy | |
borůvky | |
mandle | |
banán | |
med |
Postup:
- Do misky dejte bílý jogurt, kousky banánu, borůvky a ořechy a vše zalijte trochou medu.
- Na směs poklaďte vrstvu ovesných vloček tak, aby zcela zakryla ingredience pod ní.
- Broskev pokrájejte tak, aby vznikly malé trojúhelníčky (cca 30 ks). Na vrstvu vloček je poklaďte tak, aby vytvořily ježčí bodliny jako na obrázku. Ze dvou koleček banánu a tří borůvek utvořte čumáček a oči.
Kvalita našeho medu je velmi vysoká, což dokazují i úspěchy českých včelařů v soutěži Regionální potravina. Letos uspěl med květový Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Karla Kolínka a BIO med květový od Dušana Michálka z Kyselky.
Poznámka:Recept k článku: Hurá do školy po pořádné snídani