REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka vhodná ke zvěřině nebo drůbežímu masu.


Ingredience:
150 gostružinového džemu
150 mlčerveného vína
3 lžícepomerančové šťávy
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžičkaškrobové moučky
1 lžícerumu
5 lžickompotovaných ostružin
sůl

Postup:

1. Ostružinový džem dáme do misky a vidličkou dobře rozmícháme
2. Víno se škrobovou moučkou uvedeme za stálého míchání do varu a odstavíme
3. Pak postupně přidáváme džem, hořčici, pomerančovou šťávu, rum, kompotované ostružiny a dobře promícháme
4. Podle chuti osolíme.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu ke zvěřině nebo drůbežímu masu.

Poznámka:

– Ovocné omáčky podáváme teplé k masovým pokrmům a studené k moučníkům a dezertům.- Připravujeme je nejen z čerstvého ovoce, zmrazeného, kompotovaného nebo sušeného ovoce, ale také z ovocných protlaků, džemů nebo rosolů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy