REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Touto sladkou ostružinovou omáčkou můžeme například přelévat neplněné ovocné knedlíky, abychom se nemuseli zdržovat jejich pracným plněním.


Ingredience:
400 gostružin
200 gkrupicového cukru
20 gškrobové moučky + voda
3 dlvody
0,5 dlgriotky

Postup:

1. Ostružiny probereme, opláchneme a necháme okapat
2. Do hrnce dáme ostružiny, přidáme vodu, krupicový cukr, promícháme a chvíli povaříme
3. Pak do omáčky vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody, chvilku ještě povaříme a na závěr ji ochutíme griotkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy