REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinová dobrota

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč s tvarohem, pudinkem a ostružinami.


Ingredience:
200 ghladké mouky
150 gmásla
80 gcukru moučka
2 lžíceSolamylu
2 ksžloutku
1 ksvanilkového cukru
1/2 kscitrónu (kůra)
Náplň:
30 mlmléka
200 gměkkého tvarohu
200 gostružin
150 gcukru krystal
2 ksžloutku
1 ksvanilkového pudinku

Postup:

1. Mouku, solamyl a cukr smícháme v míse
2. Přidáme máslo nakrájené na malé kousky, citrónovou kůru, žloutky, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet
3. Pak těsto znovu propracujeme, vyválíme placku, kterou položíme do vymazané a moukou vysypané kulaté formy na pizzu nebo dort, na několika místech propícháme vidličkou a pečeme na 180 °C asi 35 minut, potom necháme vychladnout ve formě
4. Z vanilkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý pudink, odstavíme ho a postupně vmícháme žloutky a tvaroh
5. Krém rozetřeme rovnoměrně na vychladlý korpus (stále ve formě), povrch ozdobíme ostružinami a dáme do chladničky ztuhnout (nejlepší je druhý den).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy