REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené sladké bochánky rozkrojené naplněné krémem a ostružinovým topinkem.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
60 gcukru krupice
50 gmásla
125 mlmléka + na potření
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
1 ksmalého jablka
špetka skořice
Na krém:
250 gmascarpone
60 gmoučkového cukru
120 mlsmetany ke šlehání
šťáva z 1 citronu
Na ostružinový topink:
1 lžícekukuřičného škrobu
200 gostružin
40 gcukru krupice
voda

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme krupicový cukr, změklé máslo, špetku skořice, mléko, rozklepnuté vejce a vypracujeme těsto, pak do těsta zapracujeme oloupané, jádřince zbavené, na kostičky nakrájené jablko
2. Z těsta vyválíme placku silnou asi 3 cm, vykrájíme z ní kolečka o průměru 6 cm, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme mlékem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut
3. Na krém mascarpone vyšleháme se smetanou a moučkovým cukrem a dochutíme citronovou šťávou
4. Na topink ostružiny podusíme s krupicovým cukrem a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v troše vody
5. Vychladlé bochánky vodorovně rozkrojíme, naplníme je připraveným krémem a ostružinovým topinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy