REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinové bochánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené sladké bochánky rozkrojené naplněné krémem a ostružinovým topinkem.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
60 gcukru krupice
50 gmásla
125 mlmléka + na potření
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
1 ksmalého jablka
špetka skořice
Na krém:
250 gmascarpone
60 gmoučkového cukru
120 mlsmetany ke šlehání
šťáva z 1 citronu
Na ostružinový topink:
1 lžícekukuřičného škrobu
200 gostružin
40 gcukru krupice
voda

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme krupicový cukr, změklé máslo, špetku skořice, mléko, rozklepnuté vejce a vypracujeme těsto, pak do těsta zapracujeme oloupané, jádřince zbavené, na kostičky nakrájené jablko
2. Z těsta vyválíme placku silnou asi 3 cm, vykrájíme z ní kolečka o průměru 6 cm, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme mlékem a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut
3. Na krém mascarpone vyšleháme se smetanou a moučkovým cukrem a dochutíme citronovou šťávou
4. Na topink ostružiny podusíme s krupicovým cukrem a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v troše vody
5. Vychladlé bochánky vodorovně rozkrojíme, naplníme je připraveným krémem a ostružinovým topinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy