Vláčné ořískové řezy plněné krémem a oříšky.
Ingredience:
200 g | mletých vlašských ořechů |
100 g | nasekaných vlašských ořechů |
100 g | moučkového cukru |
6 ks | bílků |
Na krém: | |
150 g | moučkového cukru |
150 g | másla |
100 ml | smetany ke šlehání |
6 ks | žloutků |
Postup:
1. Bílký ušleháme elektrickým šlehačem dotuha, přidáme moučkový cukr a nakonec vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy 2. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech asi 30 x 20 cm, dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 20 minut a necháme vychladnout
3. Připravíme si krém; žloutky postupně zašleháme do šlehačky, přidáme moučkový cukr a na mírném ohni zahříváme asi 2-3 minuty, ale nevaříme, pak necháme vychladnout a teprve do studeného krému postupně zašleháme změklé máslo
4. Upečený korpus horizontálně rozřízneme na dva pláty, první díl korpusu potřeme polovinou krému, posypeme polovinou nasekaných vlašských ořechů, přiklopíme druhým dílem, potřeme zbylým krémem a posypeme zbylými ořechy.
Podáváme nakrájené na řezy.