REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříšková bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z cukru, mouky, másla, mléka, lískových oříšků a vlašských ořechů, po upečení přelité čokoládovou polevou, ozdobené oříšky.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
120 gmásla
100 ghořké čokoládové polevy
70 gmletých vlašských ořechů
50 gcelých lískových oříšků
30 gmletých lískových oříšků
4 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku
200 mlmléka
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mléko, rozpuštěné máslo a prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva
2. Vše vymícháme v hladké těsto, pak do něj vmícháme mleté vlašské ořechy, mleté lískové oříšky, polovinu celých lískových oříšků a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 55 minut
4. Po upečení necháme bábovku částečně zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout
5. Horní část bábovky přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ještě než ztuhne ozdobíme zbylými celými lískovými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy