REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oreo jahodový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravte si chutné sladké mlsání ze sušenek Oreo Strawberry Cheesecake, nízkotučného tvarohu, smetanového sýru, vajec, hladké mouky, citronové kůry, másla, čokolády a jahod. Jde o pečený cheesecake.


Ingredience:
1 hrstjahod
308 g (2 balení)Oreo Strawberry Cheesecake
750 gnízkotučného tvarohu
300 gsmetanového sýru (Philadelphia nebo Lučina)
60 ghladké mouky
50 grozpuštěného másla
2 sáčkyvanilkového cukru
2 lžícenastrouhané hořké čokolády
1 lžícenastrouhané citrónové kůry
3 ksvejce
dortová forma
jahody na dozdobení

Postup:
  1. V robotu rozdrtíme jedno balení sušenek Oreo. Pokud nemáme robot, lze sušenky rozlámat ručně v mikrotenovém či textilním sáčku.
  2. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a s hoblinkami čokolády. Směsí pokryjeme dortovou formu (včetně okrajů). A dáme vychladnout do ledničky.
  3. Z tvarohu, sýra, vajec, cukru, mouky a nastrouhané citrónové kůry vytvoříme hladkou směs, kterou vylijeme do dortové formy. Zbytek Oreo sušenek rozdrtíme a přidáme do těsta. Pro barvu i chuť do těsta přidáme i pár jahod.
  4. Troubu předehřejeme na 170° (na dno trouby je dobré dát pekáč plný vody. Díky tomu předejdeme během pečení popraskání dortu). Pečeme do ztuhnutí cca 30–40 minut.
  5. Po vychladnutí dort dáme ještě na noc do ledničky. Dle libosti zdobíme jahodami. Dobrou chuť!
Doporučení:

NOVINKA – OREO STRAWBERRY CHEESECAKE: Jedny z nejpopulárnějších sušenek světa přichází s novou letní příchutí, která je svěží kombinací jahod a oblíbeného krémového dezertu – Oreo strawberry cheesecake. Dvě oblíbené kakaové sušenky v sobě skrývají skvělou letní jahodovou náplň a stává se z nich tak ideální snack na cesty nebo jen tak pro volné a sladké chvilky s rodinou. Jahodovou edici si můžete zakoupit nyní ve vašem oblíbeném obchodě. Doporučená cena Oreo strawberry cheesecake 154g je 37,90,- Kč

Více na: www.facebook.com/OREO/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy