REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový cop

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cop z kynutého těsta ochucený ořechovou náplní, servírovaný pocukrovaný, nakrájený na plátky.


Ingredience:
Na těsto:
700 ghladké mouky
50 gmásla
42 gdroždí (1 kostka)
300 mlvlažného mléka
2 lžícemoučkového cukru
1 rovná lžičkasoli
2 ksžloutky
Na náplň:
300 gvlašských pořechů
100 gcukru moučka
50 grozinek
100 mlmléka
1 sáčekskořicového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Mouku vysypeme do mísy, vytvoříme uprostřed důlek, do kterého dáme rozdrobené kvasnice, ty zasypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka, necháme vykynout kvásek, jakmile kvásek vykyne, přidáme rozpuštěné máslo, zbytek mléka, cukru, sůl a vaječné žloutky, vypracujeme těsto které necháme zakryté vykynout
2. Připravíme si náplň; 2/
3 ořechů pomeleme, 1/
3 nasekáme nahrubo, přidáme ostatní ingredience na náplň a promícháme
3. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, přendáme ho na vál a rozdělíme na dvě poloviny, z jedné poloviny vyválíme na pomoučené pracovní desce plát 1 cm silný, potřeme polovinou ořechové náplně, zarolujeme jako roládu, kterou podélně uprostřed rozřízneme nožem, na jedné straně řez nedokončíme, takže těsto zůstane spojené, smotáme do copu, volné konce spolu spojíme – upevníme, cop přeneseme na plech s pečícím papírem
4. Druhou polovinu těsta zpracujeme stejným způsobem, takže nám vzniknou dva copy
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 60 minut
6. Hotové copy pocukrujeme, nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy