REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený sladký chlebíček s ořechovou příchutí, potřený rumovou polevou


Ingredience:
140 gořechů
140 gcukru
35 gjemné strouhanky
4 ksvejce
forma na chlebíček
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Na polevu:
200 gpráškového cukru
1 lžícerumu
2 ksbílky

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, bílky ušleháme na pevný sníh
2. Postupně přidáme žloutky, cukr a nakonec vmícháme nastrouhané ořechy a strouhanku
3. Hmotu přendáme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 30 minut
4. Chlebíček vyklepneme, až částečně vychladne a teprve druhý den jej potřeme rumovou polevou.

Příprava polevy:
Bílky utřeme s cukrem a rumem, třeme tak dlouho, až bude poleva hustá a hladká.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy