Napadlo by vás někdy upéct koláč s jedlými kaštany? Věřte, že ve spojení s jablky a krémovým likérem Baileys objevíte zcela novou chuť.
Ingredience:
6 ks | plátů Filo těsta |
2 ks | jablka |
2 ks | vejce |
1 ks | citronu |
400 g | mixu nasekaných ořechů |
200 g | jedlých kaštanů |
200 g | másla |
150 g | třtinového cukru |
100 g | medu |
80 g | brusinek |
80 g | rozinek |
30 g | sušených jablek |
150 ml | Baileys Original |
150 ml | smetany 33 % |
Postup:
- Rozpusťte si máslo, přidejte med, vajíčka, šťávu a kůru z celého citronu a část Baileys
- Zapékací mísu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem
- Vyložte první plát Filo těsta a potřete ho směsí s Baileys, naneste vrstvu ořechů, sušených jablek, rozinek a opět položte plátek těsta, znovu potřete směsí s Baileys a přidejte kaštany, brusinky, na kostičky nakrájená jablka, cukr a vrstvěte až po okraj pečící nádoby, poslední vrstvu vytvořte ze všech ingrediencí
- Koláč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby, pečte na 170 °C přibližně 30 minut, následně alobal odeberte a dopečte 15 minut na 185 °C
- Po vyjmutí koláče z trouby ho ihned polijte připravenou směsí s Baileys a potřete rozehřátým máslem. Podávejte teplé.