REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechovo-kaštanový koláč s Baileys

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Napadlo by vás někdy upéct koláč s jedlými kaštany? Věřte, že ve spojení s jablky a krémovým likérem Baileys objevíte zcela novou chuť.


Ingredience:
6 ksplátů Filo těsta
2 ksjablka
2 ksvejce
1 kscitronu
400 gmixu nasekaných ořechů
200 gjedlých kaštanů
200 gmásla
150 gtřtinového cukru
100 gmedu
80 gbrusinek
80 grozinek
30 gsušených jablek
150 mlBaileys Original
150 mlsmetany 33 %

Postup:
  1. Rozpusťte si máslo, přidejte med, vajíčka, šťávu a kůru z celého citronu a část Baileys
  2. Zapékací mísu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem
  3. Vyložte první plát Filo těsta a potřete ho směsí s Baileys, naneste vrstvu ořechů, sušených jablek, rozinek a opět položte plátek těsta, znovu potřete směsí s Baileys a přidejte kaštany, brusinky, na kostičky nakrájená jablka, cukr a vrstvěte až po okraj pečící nádoby, poslední vrstvu vytvořte ze všech ingrediencí
  4. Koláč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby, pečte na 170 °C přibližně 30 minut, následně alobal odeberte a dopečte 15 minut na 185 °C
  5. Po vyjmutí koláče z trouby ho ihned polijte připravenou směsí s Baileys a potřete rozehřátým máslem. Podávejte teplé.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy