Z neslazených dortových oplatek a krému připravené chutné řezy, přelité čokoládou, zdobené čerstvým letním ovocem namočeným v želé.
Ingredience:
Na samotný základ dezertu: | |
6 ks | neslazených dortových oplatků |
160 g | másla |
120 g | jader lískových oříšků |
120 g | moučkového cukru |
1 vrchovatá lžíce | přesátého kakaa |
1 lžíce | rumu |
5 lžic | sladké tekuté smetany |
2 ks | žloutky |
Na dohotovení: | |
čokoládová poleva v sáčku | |
plátky potravinářské želatiny | |
sezónní letní ovoce (jahody, maliny, ostružiny ...) |
Postup:
1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, pak přidáme přesáté kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme
2. Oplatky lehce pomažeme smetanou (aby zvlhly), potřeme krémem a klademe na sebe střídavě oplatky a krém
3. Strany dezertu uhladíme a zatížíme na 4 hodiny prkénkem (obaleném v papíru) a na prkénko položíme menší závaží
4. Dezert nařežeme na jednotlivé řezy, ty polijeme čokoládovou polevou rozpuštěnou v horké lázni nebo mikrovlnné troubě a ozdobíme sezónním ovocem namočeným v rozpuštěné želatině
5. Necháme v lednici ztuhnout a vychladit.
Pražení oříšků: Oříšky opražíme na suché pánvi, v utěrce je vymneme ze slupek a slupky vyfoukáme.
Poznámka:Želatinu rozpustíme ve vodě dle návodu na obalu