REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilý izidor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený ořechovou náplní, máslovým krémem a čokoládovou polevou, den uleželý, pak nakrájený na malé kostičky.


Ingredience:
Na těsto:
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
120 gmletých vlašských ořechů
70 ghladké mouky
2 lžícekakaa
4 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na ořechovou náplň:
150 mlrumu
200 gmoučkového cukru
120 gmletých vlašských ořechů
Na krém:
180 gmásla
120 gmoučkového cukru
1 ksvejce
Na polevu:
2 lžíceztužený tuk
200 gčokolády na vaření

Postup:

1. V míse ušleháme změklé na menší kousky nakrájené máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přimícháme prosátou hladkou mouku s kakaem i práškem do pečiva, na jemno mleté vlašské ořechy a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut
3, Na ořechovou náplň smícháme moučkový cukr s na jemno nastrouhanými vlašskými ořechy a rumem, namažeme na vychladlý korpus a dáme do chladu
4. Na krém změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a rozklepnutým vejcem, natřeme na ořechovou náplň a dáme opět vychladit
5. Potom ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu se ztuženým tukem, promícháme, necháme trochu zchladnout, pak nalijeme na krém a rozetřeme
6. Necháme do druhého dne rozležet a před servírováním nakrájíme horkým nožem na malé kostičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy