Upečený korpus potřený ořechovou náplní, máslovým krémem a čokoládovou polevou, den uleželý, pak nakrájený na malé kostičky.
Ingredience:
Na těsto: | |
150 g | moučkového cukru |
150 g | másla |
120 g | mletých vlašských ořechů |
70 g | hladké mouky |
2 lžíce | kakaa |
4 ks | vajec |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
Na ořechovou náplň: | |
150 ml | rumu |
200 g | moučkového cukru |
120 g | mletých vlašských ořechů |
Na krém: | |
180 g | másla |
120 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
Na polevu: | |
2 lžíce | ztužený tuk |
200 g | čokolády na vaření |
Postup:
1. V míse ušleháme změklé na menší kousky nakrájené máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přimícháme prosátou hladkou mouku s kakaem i práškem do pečiva, na jemno mleté vlašské ořechy a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15 minut
3, Na ořechovou náplň smícháme moučkový cukr s na jemno nastrouhanými vlašskými ořechy a rumem, namažeme na vychladlý korpus a dáme do chladu
4. Na krém změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a rozklepnutým vejcem, natřeme na ořechovou náplň a dáme opět vychladit
5. Potom ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu se ztuženým tukem, promícháme, necháme trochu zchladnout, pak nalijeme na krém a rozetřeme
6. Necháme do druhého dne rozležet a před servírováním nakrájíme horkým nožem na malé kostičky.