REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé švestky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušené švestky naložené ve slivovici, obalené do slaninové košilky a opečené na pánvičce, flambované.


Ingredience:
12 kssušených švestek
12 ksplátků anglické slaniny
100 mlslivovice
párátka

Postup:

1. Švestky na několika místech propíchneme vidličkou, pak je zalijeme slivovicí a necháme nejméně 4 hodiny naložené
2. Nacucané švestky obalíme ve slanině, ty zajistíme párátky
3. Špízy na pánvi z obou stran opečeme, ke konci je lehce polijeme slivovicí a špízy zapálíme
4. Flambované jednohubky ihned podáváme jako předkrm nebo přílohu k pečenému, nebo grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy