REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé kuře III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept na v troubě upečená křidélka spolu s cibulí, zalitá černým pivem, servírovaná spolu s čerstvým pečivem a vychlazeným pivem. Recept ze seriálu Ohnivé kuře vysílaného na TV Prima.


Ingredience:
1-1,5 kgkuřecích křidélek
3-4 kscibule
0,5-0,8 lčerného piva
pepř
sůl
olej
Ostatní:
jíška nebo hladká mouka na zahuštění omáčky

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
2. Do pekáčku s trochou oleje vyskládáme křídla, ta osolíme a opepříme, přidáme cibuli, zalijeme pivem, promícháme
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
4. Křidélka vytáhneme z trouby, šťávu zahustíme jíškou nebo jen zaprášíme moukou
5. Ve šťávě obalíme křidélka a dáme je ještě na chvíli do trouby zepéci
6. Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy