REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečené kotlety servírované s bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové kotlety servírované s vychlazeným bramborovým salátem ochuceným cibulí, salátovou okurkou, vinným octem a ředkvičkami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na maso:
800 gvepřových kotlet s kostí
drcený barevný pepř
olej na opečení
Na bramborový salát:
600 mlvývaru
500 gnových brambor
1 svazekředkviček
3 lžícevinného octa
2 lžíceolivového oleje
1 ksmenší salátové okurky
1 ksčervené cibule
sůl

Postup:

Příprava masa:
1. Kotlety omyjeme pod tekoucí vodou a pak je osušíme papírovou utěrkou, po obvodu je na několika místech nařízneme, aby se během pečení nekroutily
2. Maso rozklepeme, osolíme, okořeníme čerstvě podrceným pepřem
3. Na rozpáleném oleji jednotlivé plátky z obou stran opečeme.

Příprava bramborového salátu:
1. Oškrábané brambory nakrájíme na silnější plátky nebo půlkolečka
2. V hrnci rozehřejeme olej a brambory na něm ze všech stran stejnoměrně opečeme, pak je zalijeme vroucím vývarem a uvaříme doměkka (musí zůstat pevné!), přebytečnou tekutinu slijeme
3. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a spaříme vroucí vodou
4. Okurku s ředkvičkami omyjeme, okurku nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na plátky
5. Všechnu nakrájenou zeleninu vmícháme do brambor, salát dochutíme solí a octem, uložíme do chladničky vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy