REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečené filety bílé ryby servírované s ochucenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky bílé ryby podávané s opečenými bramborami krátce podušenými s cherry rajčátky, chorizem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gfiletů z bílé ryby
500 gsalátových brambor
250 gcherry rajčátek
100 gplátků choriza
3 lžíceolivového oleje
100 mlsuchého sherry
3 ksstroužků česneku
hrst sekané petrželky
mletý pepř
máslo
voda
sůl

Postup:

1. Rybí filety pečlivě očistíme, osušíme, osolíme, opepříme a chvilku necháme odležet, pak je v pánvi na rozehřátém másle zvolna z obou stran opečeme hezky dozlatova
2. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat
3. Plátky choriza překrojíme napůl, opláchnutá cherry rajčata rozkrojíme na polovic a oloupané stroužky česneku na tenké plátky
4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme brambory dozlatova, vyjmeme je a v oleji krátce orestujeme česnek s chorizem (česnek nesmí zhnědnout, byl by hořký), pak brambory vrátíme zpět
5. Přidáme cherry rajčata, na drobno nasekanou petrželku, přilijeme sherry a výpek z ryb, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme
6. Na talíři doplníme brambory porcí ryby.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy