Opečené plátky bílé ryby podávané s opečenými bramborami krátce podušenými s cherry rajčátky, chorizem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | filetů z bílé ryby |
500 g | salátových brambor |
250 g | cherry rajčátek |
100 g | plátků choriza |
3 lžíce | olivového oleje |
100 ml | suchého sherry |
3 ks | stroužků česneku |
hrst sekané petrželky | |
mletý pepř | |
máslo | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filety pečlivě očistíme, osušíme, osolíme, opepříme a chvilku necháme odležet, pak je v pánvi na rozehřátém másle zvolna z obou stran opečeme hezky dozlatova
2. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat
3. Plátky choriza překrojíme napůl, opláchnutá cherry rajčata rozkrojíme na polovic a oloupané stroužky česneku na tenké plátky
4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme brambory dozlatova, vyjmeme je a v oleji krátce orestujeme česnek s chorizem (česnek nesmí zhnědnout, byl by hořký), pak brambory vrátíme zpět
5. Přidáme cherry rajčata, na drobno nasekanou petrželku, přilijeme sherry a výpek z ryb, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme
6. Na talíři doplníme brambory porcí ryby.