REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opilé koblížky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychle připravené nekynuté koblížky z tvarohového těsta. Uvnitř najdete brusinky, které byly přes noc naložené v rumu.


Ingredience:
250 gkvalitního hustého tvarohu (nejlépe farmářský)
250 ghladké mouky
2 ksvejce
1 ksvanilkového cukru s rumovou příchutí
1 kskypřicího prášku do pečiva
1 hrstbrusinek + rum k jejich macerování
4 lžícerumu
olej nebo sádlo ke smažení
sůl
Na obalení:
2 lžičky2 lžičky mleté skořice
jemný krupicový cukr

Postup:

1. Nejdříve si namočíme brusinky do rumu a necháme je přes noc hezky nacucat
2. Do mísy dáme tvaroh, 2 vejce a žloutek, vanilkový rumový cukr, rum, špetku soli
3. To vše vymícháme do hladkého krému
4. Mouku s práškem do pečiva prosijeme a přidáme k tvarohu a přidáme brusinky
5. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh
6. V kastrolu rozpálíme dostatečné množství tuku a pomocí dvou lžic tvarujeme malé koblížky, které lžící klademe do tuku, pozvolna je smažíme z obou stran do zlatova – tuku musí být tolik, aby koblížky plavaly a také by se navzájem neměly dotýkat (smažení jedné várky trvá cca 10 – 15 minut)
7. Usmažené koblížky vybereme děrovanou lžící a necháme na papírové utěrce vsáknout přebytečný tuk
8. Ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru (smícháme krupicový cukr se skořicí).

Doporučení:

Můžeme použít také skořicový cukr Dr.Oetker.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy