REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta s ovocem a čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené omelety plněné ovocnou směsí, přelité čokoládovou omáčkou.


Ingredience:
5 ksvajec
2 ksbílky
100 gmoučkového cukru
10 ghladké mouky
vanilkový cukr
máslo na vymazání pánviček
hrubá mouka na vysypání pánviček
Na ovocnou náplň:
85 gmeruňkového džemu
1/2 ksjablka
1/2 kspomeranče
1/2 ksbanánu
1 lžícekandovaného ovoce
1 lžícerumu
Na čokoládovou omáčku:
1 dlsmetany na šlehání
8 lžicinstantního kakaa

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nezapomeneme osladit
2. Vmícháme žloutky a prosátou mouku a směs nalijeme na 2 vymaštěné a moukou vysypané pánvičky s kovovou rukojetí
3. Pečeme v troubě vyhřáté kolem 190 °C dorůžova asi 15-20 minut
4. Omelety naplníme ovocem, přeložíme v půli a rozkrájíme na 4 díly
5. Na talíři naplněné omelety přeléváme čokoládovou omáčkou.

Příprava náplně:
Ovoce nakrájíme na kostičky, přidáme rum a vše propojíme s džemem.

Příprava čokoládové omáčky:
Kakao rozmícháme ve smetaně a na mírném ohni, za stálého míchání, krátce povaříme.

Doporučení:

Ovocnou náplň můžeme ještě doplnit nasekanými vlašskými ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy