REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opékané špagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto japonského receptu je “Jaki soba”. Jedná se o předvařené špagety, zprudka na velmi rozpálené pánvi opečené spolu s kuřecím nebo vepřovým masem, česnekem a zeleninou.


Ingredience:
1/2 balíčku (250 g)špaget
300 gkuřecího nebo vepřového masa
300 gzeleniny (hrášek, mrkev, pórek ...)
100 ghub
3 ksstroužky česneku
voda
olej
sůl
Na omáčku:
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícepolévkového koření
1 lžícesójové omáčky
1/2 lžičkyglutasolu
1/2 lžičkykečupu
1/2 lžičkycukru
citronová šťáva
pepř

Postup:

1. Špagety dle návodu uvaříme doměkka, pak je rychle propláchneme studenou vodou a necháme opravdu důkladně okapat a oschnout
2. Maso nakrájíme na malé kousky, očištěnou zeleninu na šikmo na nudličky, česnek a houby na drobné plátečky
3. Rozehřejeme olej na velké hluboké pánvi a vložíme do ní česnek, necháme mírně osmahnout, pak přidáme maso, houby a zeleninu, vše zprudka restujeme do změknutí zeleniny
4. Přidáme důkladně oschlé špagety a omáčku, rychle mícháme asi 30 sekund
5. Pokrm servírujeme horký!

Doporučení:

Úspěch tohoto receptu spočívá na velmi, velmi silném zdroji tepla, na kterém se toto jídlo musí připravovat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy