REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nigiri – suši ze slávek nebo chobotniček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky uvařené suši rýže obložené velkými nakládanými slávkami nebo chobotničkami.


Ingredience:
Rozpis na 10 ks:
10 ksnakládaných velkých slávek jedlých, nebo nakládaných chobotniček
200 guvařené rýže suši
wasabi
petržel

Postup:

1. Slávky nebo chobotničky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat
2. Petržel omyjeme a osušíme, 10 lístků dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme
3. Z uvařené rýže suši vytvarujeme navlhčenýma rukama 10 stejně velkých kuliček rýže, na spodní straně je poněkud zploštíme
4. Spodní stranu jednotlivých hrudek rýže opatrně přitiskneme do nasekané petržele
5. Pak každou rýžovu kuličku potřeme trochou pasty wasabi, položíme na ni lístek petržele a slávku, nebo kousek chobotničky, obojí lehce přitiskneme
6. Nigiri vyskládáme nejlépe na bambusový podnos a podáváme například se sójovou omáčkou.

Doporučení:

Existuje několik druhů japonských studených omáček, používaných jako příloha k suši. Lze si je připravit nebo také koupit jako hotový výrobek. Wasabi je zelený, velmi ostrý křen.

Poznámka:

Příprava rýže na suši: Rýže na suši.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy