Kuličky uvařené suši rýže obložené velkými nakládanými slávkami nebo chobotničkami.
Ingredience:
Rozpis na 10 ks: | |
10 ks | nakládaných velkých slávek jedlých, nebo nakládaných chobotniček |
200 g | uvařené rýže suši |
wasabi | |
petržel |
Postup:
1. Slávky nebo chobotničky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat
2. Petržel omyjeme a osušíme, 10 lístků dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme
3. Z uvařené rýže suši vytvarujeme navlhčenýma rukama 10 stejně velkých kuliček rýže, na spodní straně je poněkud zploštíme
4. Spodní stranu jednotlivých hrudek rýže opatrně přitiskneme do nasekané petržele
5. Pak každou rýžovu kuličku potřeme trochou pasty wasabi, položíme na ni lístek petržele a slávku, nebo kousek chobotničky, obojí lehce přitiskneme
6. Nigiri vyskládáme nejlépe na bambusový podnos a podáváme například se sójovou omáčkou.
Existuje několik druhů japonských studených omáček, používaných jako příloha k suši. Lze si je připravit nebo také koupit jako hotový výrobek. Wasabi je zelený, velmi ostrý křen.
Poznámka:Příprava rýže na suši: Rýže na suši.