REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškové kuřecí kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z Thajské kuchyně – Vařené kuřecí maso podušené v omáčce připravené z trassi pasty, koření a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kskuřete
1-2 ksčerstvé zelené chilli papričky
400 mlkokosové smetany
1 hrnekvody
2 lžícesemen koriandru
2 lžícerostlinného oleje
2 lžícerybí omáčky
3 lžícearašídového másla
1 lžičkařímského kmínu
1 lžičkapasty trassi
1 lžičkanakrájeného česneku
1 lžička nakrájeného čerstvého zázvoru
1-2 lžičkyvloček z chilli papričky
2 lžičkycukru
šťáva ze 2 limetek (citronů)
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme na stejně velké porce, vložíme do hrnce s kokosovou smetanou a mírně osolenou vodou
2. Přidáme očištěné zelené papričky, uvedeme do varu, zakryjeme, snížíme teplotu a vaříme asi 30 minut, až je kuře měkké
3. V teflonové pánvi nebo ve woku na sucho opražíme semena koriandru, římský kmín, vločky z chilli papriček, pastu trassi, až se vůně rozvine a spolu s nakrájeným česnekem, zázvorem a cukrem rozmixujeme, pak pastu opečeme na oleji 2-3 minuty
4. Měkké porce kuřete vyndáme a dáme stranou, vývar z kuřete i s chilli papričkami přidáme k pastě s kořením, zvolna vaříme asi 20 minut, až olej vystoupí na povrch a tekutina se z velké části odpaří
5. Přidáme arašídové máslo a za stálého míchání ho v omáčce rozpustíme, kuře vložíme zpět a ještě 10 minut dusíme, dochutíme rybí omáčkou, šťávou z limetky a podáváme s vařenou rýží.

Poznámka:

Trassi pasta – Jedná se o tuhou pastu připravovanou z kvašených krevet. Pasta se používá hlavně v asijských kuchyních. Před vlastním zpracováním je třeba ji tepelně zahřát. Většinou se smaží přímo s jídlem. Pokud ale není jako přímá součást jídla, musí se povařit. Nejlepší je zabalit trassu do alobalu a zahřívat ji na suché pánvi bez oleje asi 5 minut, a to pouze na mírném plameni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy