REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opékané brambory s liškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené brambory smíchané s marinovanými liškami, ozdobené petrželkou.


Ingredience:
750 gbrambor + voda
300 glišek
4 lžíceolivového oleje
1 ksmalé cibule
čerstvá petrželka nebo zelené listy jarní cibulky
sůl
Na marinádu:
2 lžičkycitronové šťávy
2 lžíceolivového oleje
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Lišky očistíme, nakrájíme a smícháme v misce s oloupaným utřeným stroužkem česneku, solí, pepře, olivovým olejem, citronovou šťávou a necháme 10 minut marinovat
2. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme ve slupce doměkka, pak je slijeme, necháme vychladnout, větší brambory překrájíme, menší jen rozpůlíme
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme lišky i s marinádou a společně opečeme
4. V širším kastrolu na rozehřátém oleji opečeme brambory, osolíme, smícháme s opečenými liškami, ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo ke grilovanému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy