Bramborové těsto naplněné sekanou rolkou, zavinuté, nakrájené na plátky a obalené v mouce, opečené dozlatova.
Ingredience:
750 g | brambor |
100 g | mouky |
3 ks | žloutků |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
300 g | mletého masa |
200 g | prejtu (např.z vinné klobásy) |
50 g | strouhanky |
2 ks | vajec |
nasekaná petrželka | |
strouhaný muškátový oříšek | |
mletý pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
hladká mouka na obalení | |
olej na opečení |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme, prolisujeme, přidáme žloutky, mouku, osolíme, opepříme a vypracujeme těsto
2. Z mletého masa, prejtu, strouhanky, vejce a na drobno nasekané petrželky uhněteme tuhou hmotu, osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a vytvarujeme váleček o průměru 5 cm
3. Potom bramborové těsto rozetřeme na fólii, přidáme sekanou rolku, z delší strany zarolujeme, konce fólie ohneme a asi na 1 hodinu vložíme do chladničky
4. Pak vyndáme z chladu, rolku nakrájíme cca na centimetrové plátky, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách opečeme dozlatova.
Vhodnou přílohou je míchaný zeleninový salát.