REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opékaná bramborová kaše se sýrem, servírovaná s míchaným salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařené brambory, nastrouhané, promíchané se sýrem a dalšími ingrediencemi, těsto opečené na pánvi a podávané s míchaným listovým salátem. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
cca 600 gbrambor
150 gstrouhaného sýra Montasio (nebo jiný tvrdý sýr)
100 mlsmetany
jarní cibulka
petrželka
máslo
olej a sůl
Na salát:
míchaný listový salát (několik druhů listů salátu)
citronová šťáva
olivový olej
sůl a pepř

Postup:

1. Nejlépe dopředu uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle
2. K bramborám přistrouháme také sýr Montasio, nasekanou jarní cibulku a petrželku, vše osolíme, opepříme a promícháme
3. V pánvi rozpálíme olej a bramborovou hmotu dáme do pánve, neustále hmotou mícháme, odškrabáváme od dna pánve rozpuštěný sýr, dokud nebude každý kousek kaše opečený, když se sýr připeče, není to vůbec na škodu, dodá to výbornou chuť
4. Nakonec hmotu rozprostřeme po dně pánve a necháme na posledních pár minut dopéct
5. K opečené bramborové kaši servírujeme míchaný listový salát dochucený olivovým olejem, citronovou šťávou a solí.

Poznámka:

Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ Zdeňka Pohlreicha, článek o pořadu a další recepty tohoto projektu najdete zde: Nový pořad na obrazovce Tv Prima Teď vaří šéf!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy