REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečené brambory s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý, chutný a pikantní pokrm, když moc hub nenajdeme, nebo moc nerostou. Jedná se o uvařené brambory nakrájené na plátky, opečené na sádle na pánvi, okořeněné a dochucené česnekem, pak promíchané s orestovanými houbami a anglickou slaninou.


Ingredience:
500 gbrambor
300 ghub (směs hřibovité)
100 ganglické slaniny
4 ksstroužky česneku
sladká a pálivá červená paprika
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Brambory dáme vařit ve slupce, houby očistíme a nakrájíme na plátky, anglickou slaninu na kostičky
2. Houby a slaninu opečeme na sádle do měkka a dáme stranou
3. Vychladlé brambory nakrájíme na kolečka a opečeme na sádle z obou stran, přidáme utřený česnek, posypeme červenou sladkou a pálivou paprikou
4. Připravené brambory promícháme s opečenými houbami se slaninou, chvíli prohřejeme, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy