Na jehlách napíchané brambory spolu se slaninou a cibulí, potřené kořeněným olejem, grilované na roštu.
Ingredience:
5 ks | středně velkých brambor i se slupkou |
2 ks | větší cibule |
200 g | slaniny |
2 lžíce | oleje |
1 lžička | drceného kmínu |
1/2 lžičky | soli |
grilovací kořené | |
mletý černý pepř |
Postup:
1. Brambory i se slupkou omyjeme, vyčistíme kartáčkem, opláchneme a necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky
2. Oloupanou cibuli a slaninu rovněž nakrájíme na plátky
3. Olej smícháme se solí a kořením
4. Brambory napichujeme střídavě na jehly spolu se slaninou a cibulí
5. Špízy potřeme okořeněným olejem a grilujeme na dobře rozehřátém grilu asi 15 minut, často je obracíme a potíráme.
Farmářské brambory servírujeme jako přílohu, nebo i samostatně, jako hlavní chod.