REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečená krkovice, podávaná s vídeňskou cibulkou a šťouchaným bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká klasika, plátky krkovice opečené na pánvi nebo na roštu grilu, servírované posypané opečenou cibulkou spolu se šťouchanými brambory.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 ksplátků krkovice (například K-Purland á 200 g)
1 ksstroužek česneku
máslo na závěr grilovaní
olej
sůl
Na cibulku:
7 kscibule
hladká mouka
olej na smažení
Na brambory:
500 gbrambor uvařených ve slupce
100 mlsmetany ke šlehání
pažitka
sůl

Postup:

1. Vepřovou krkovici potřeme jemně utřeným česnekem se solí, zakápneme olejem a grilujeme dokřupava, těsně před podáváním maso osolíme a potřeme máslem
2. Máme-li tál, můžeme cibuli upéct v grilu dokřupava, a poté ji nasypat na upečenou krkovici, nebo cibuli nakrájíme na jemné kroužky, obalíme ji v mouce a usmažíme dokřupava a zlatavé barvy
3. Uvařené brambory rozšťoucháme, zjemníme teplou smetanou, dosolíme a přidáme sekanou pažitku.

Poznámka:

Foto zdroj Kaufland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy