REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečené párky, hrachová kaše s cibulkou, chléb

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní recept z receptáře našich babiček a prababiček. Většinou se hrachová kaše podávala na oběd, nebo jako teplá večeře.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kstenkých párků vhodných na opečení na pánvi nebo pod grilem
Na hrachovou kaši:
500 ghrachu
2 ksstroužky česneku
2 ksstředně velké cibule
1 vrchovatá lžícesádla
majoránka
voda
pepř
sůl
Ostatní:
plátky čerstvého chleba, sterilované kyselé okurky

Postup:
  1. Nejprve necháme přebraný  hrách propláchnout pod vlažnou tekoucí vodou, pak nabobtnat úplně zalitý studenou vodou, máčíme tak 3 až 4 hodiny
  2. Nabobtnalý hrách uvaříme doměkka v téže vodě, co jsme ho máčeli
  3. Po uvaření v cedníku okapaný hrách rozmixujeme, osolíme, dochutíme kořením a prolisovaným česnekem
  4. Promícháme, pokud bude kaše moc hustá, lze ji naředit vývarem z hrachu
  5. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, orestujeme ji na sádle
  6. Párky nařízneme na několika místech, pak je opečeme pod grilem, v kontaktním grilu, nebo na oleji na pánvi
  7. Párky servírujeme spolu s teplou kaší, nakládanými okurky a čerstvým chlebem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy