REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečená kachní prsíčka servírovaná s ovocnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená kachní prsíčka podávaná s omáčkou z rozmixovaných granátových jablek a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ks po 250 gkachních prsou
2 ksgranátových jablek
2 kscibule
60 gnasekaných vlašských ořechů
400 mldrůbežího vývaru
4 lžíceolivového oleje
2 lžícecukru
1/2 lžičkykurkumy
citronová šťáva z 1 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na 2 lžících rozehřátého olivového oleje necháme zesklovatět oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nasekané vlašské ořechy, kurkumu, drůbeží vývar a vaříme asi 20 minut
2. Granátová jablka rozkrojíme, vydlabeme z nich semínka, lžíci semínek si odložíme, zbytek rozmixujeme, přecedíme přes síto a do šťávy vmícháme cukr i citronovou šťávu
3. Kachní prsa opláchneme, osušíme, kůži nařízneme, osolíme a na zbylém rozehřátém oleji zvolna ze všech stran (nejdříve opečeme stranu s kůží) opékáme asi 15 minut, pak přendáme na talíř a necháme dojít
4. Do výpeku po masu nalijeme šťávu z jablek, provaříme, přidáme zbylá semínka a základ z cibule, vše krátce povaříme, dochutíme solí, cukrem a mletým pepřem
5. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s kuskusem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy