REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta s kuřetem a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná omeleta plněná špenátem a opečeným kuřecím masem, servírovaná přelitá smetanovou sýrovou omáčkou.


Ingredience:
400 gkuřecího masa
1 lžička provensálského koření
olej
sůl
Na omelety:
8 ksvajec
olej
sůl
Na špenát:
200 gmraženého listového špenátu
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
1 lžičkanasekané pažitky
1 lžícemásla
70 gstrouhaného sýra
1 kskelímku smetany na vaření
worchester

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a oloupaný, na plátky nakrájený stroužek česneku, přidáme rozmrazený, vymačkaný pokrájený špenát, osolíme, opepříme, promícháme, podlijeme trochou vody a krátce podusíme
2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, ochutíme solí i provensálským kořením, opečeme na rozehřátém oleji, hotové nudličky vyjmeme a uchováme v teple
3. Na pánvi rozehřejeme máslo, kápneme trochu worchestru, přilijeme smetanu, přisypeme na jemno nastrouhaný sýr, na drobno nasekanou pažitku a společně prohřejeme
4. Na každou omeletu prošleháme 2 vejce s trochou soli a z obou stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji, potom naplníme špenátem a kuřetem, zavineme a polijeme omáčkou.

Doporučení:

Omeletu podáváme s vařenými novými bramborami nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy