Opečené nudličky kuřecího masa servírované s bylinkovým dipem.
Ingredience:
400 g | filetů z kuřecích prsíček |
2 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl | |
Na bylinkový dip: | |
300 g | přírodního bílého jogurtu |
150 g | zakysané smetany |
1 lžíce | lučiny |
2 lžičky | sladké papriky |
1 svazek | kopru |
1 svazek | pažitky |
1 svazek | petrželky |
mletý bílý pepř |
Postup:
1. Bylinky omyjeme, osušíme, kopr a petrželku na jemno nasekáme, pažitku nakrájíme 2. Připravíme si bylinkový dip; dohladka utřeme zakysanou smetanu s jogurtem a lučinou, vmícháme omyté, osušené na jemno nasekané bylinky a vše ochutíme mletým pepřem i mletou paprikou
3. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a v rozehřátém oleji dozlatova osmahneme, pak osolíme i opepříme
4. Kuřecí nudličky podáváme s bylinkovým dipem a čerstvou zeleninou.