Plátky salátových okurek zbavené přebytečné vody, promíchané s ochucenou zakysanou smetanou, servírované lehce poprášené mletou paprikou.
Ingredience:
4 ks | jarní cibulky |
2 ks | salátové okurky |
1 ks | malého svazku pažitky |
1 ks | malého svazku kopru |
150 ml | husté zakysané smetany |
2 lžičky | moučkového cukru |
1 lžička | soli |
2 lžíce | jablečného octa |
špetka mleté papriky | |
mletý pepř |
Postup:
1. Omyté okurky podélně rozpůlíme, zbavíme semínek, tence šikmo nakrájíme, poprášíme solí, zakápneme lžící jablečného octa a posypeme lžičkou moučkového cukru, promícháme a necháme v cedníku položeném přes misku 30 minut okapat
2. Poté ještě vymačkáme přebytečnou tekutinu pomocí kuchyňského papíru
3. Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme, očištěné na jemno nakrájené cibulky, na jemno nasekanou pažitku a kopr, zbylý moučkový cukr, zbylý jablečný ocet, promícháme, dochutíme pepřem a nakonec přimícháme připravené plátky okurek
4. Před podáváním salát lehounce poprášíme mletou paprikou.