REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Odlehčený žemlový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento knedlík se připravuje bez mouky a žloutků, proto je vhodný i pro bezlepkovou dietu.


Ingredience:
1 velké balenítoastového chleba
2 hrstinasekané petrželky
4 ksbílky
voda
sůl

Postup:

1. Toastový chléb nakrájíme na kostky, které rozložíme na plechu, ten vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékáme asi 10 minut
2. Z bílků vypracujeme, nejlépe pomocí tyčového mixéru, tuhý sníh
3. Plech vytáhneme z trouby, usušené kostičky chleba posypeme solí, nakrájenou petrželkou a smícháme se sněhem
4. Tvarujeme malé knedlíky, které zabalíme do potravinářské folie, malé šišky hodíme do vroucí vody a vaříme cca 10 minut
5. Hotové knedlíky vyndáme z vody, rozbalíme a nakrájíme na kolečka.

Doporučení:

Knedlíky můžeme uvařit ve vodě ve tvaru kuliček, ty taháme z vody asi po 4 minutách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy