REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pažitkové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tyto přílohové nočky, doplněné pažitkou, podáváme například k dušenému či pečenému masu nebo různým omáčkám.


Ingredience:
400 gpolohrubé mouky
40 gmásla
250 mlmléka
2 lžícenasekané pažitky
2 lžičkysoli
1/2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
2 ksvejce
osolená voda na uvaření noků

Postup:

1. Mouku spolu s kypřícím práškem prosijeme do mísy
2. Máslo rozehřejeme a necháme trochu zchládnout
3. V mléce rozmícháme vejce, máslo, sůl a pažitku, tuto směs přidáme k mouce a vypracujeme polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout
4. Pomocí dvou polévkových lžic tvarujeme noky, které hážeme do vroucí osolené vody
5. Vaříme 8 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy