REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Petrželkové noky přílohové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá příloha z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky, krupice a nasekané petrželky. Noky vhodné jako příloha k různým směskám, gulášům a pod.


Ingredience:
1 kgbrambor
180 gpolohrubé mouky
80 gkrupice
2 hrstinasekané zelené petrželky
voda
sůl

Postup:
  1. Oloupané brambory uvaříme v mírně osolené vodě, pak je nastrouháme
  2. Smícháme s moukou a krupicí, přidáme lžičku soli a nasekanou petrželku, vypracujeme pevné těsto
  3. Vidličkou vykrajujeme malé oválné noky, které ještě lehce zmáčkneme
  4. Vaříme v mírně osolené vodě, jsou hotové tak 1 minutu poté, co vyplavou na hladinu
  5. Podáváme jako přílohu k různým omáčkám.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy