REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obyčejné noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduché a levné, recept naší dopisovatelky paní Marušky.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
1 lžičkasoli
1 ksprášek do pečiva
voda

Postup:

1. Mouku, sůl a prášek do pečiva za sucha promícháme, přilijeme vodu podle potřeby aby bylo těsto řidší než na knedlíky a prolisujeme přes cedník na noky do vařící vody 2. Až noky vyplavou jsou uvařené a můžeme je vybrat děravou naběračkou
3. Dávku vaříme asi natřikrát podle velikosti hrnce s vodou.

Doporučení:

Mohou se podávat ke špenátu nebo jakékoliv omáčce místo knedlíku nebo těstovin. Také je lze připravit s vejci a to tak, že několik vajec předem usmažíme a do nich přímo vařené noky přendáváme, vše zamícháme a podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka:

V dražší podobě lze do těsta přidat 1 ks vejce a těsto zadělávat mlékem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy