REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Noky z ovesných vloček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, mléka, vajec, soli a ovesných vloček.


Ingredience:
200 govesných vloček
75 g hrubé mouky
600 mlmléka
2 ksvajec
1 lžičkaprášku do pečiva
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme ovesné vločky, mléko osolíme, ohřejeme a horkým mlékem ovesné vločky přelijeme
2. Necháme je 30 minut bobtnat
3. Přidáme rozklepnutá vejce, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto
4. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky a dáváme je do vroucí osolené vody vařit asi na 6 minut
5. Hotové pak vyndáme děravou naběračkou.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k omáčkám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy