REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obližprst

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný a potřený žloutkovým krémem a tuhým sněhem, posypaný kakaem nebo kokosem.


Ingredience:
100 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
50 mloleje
5 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 gmoučkového cukru
250 gmásla
200 mlmléka
2 lžícehladké mouky
5 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
kakao, kokos nebo čokoláda na posypání

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, olej a tuhý sníh z bílků
2. Hladké těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 15 minut a necháme vychladnout
3. Žloutky svaříme s mlékem, prosátou hladkou moukou a vanilkový cukrem, krátce povaříme, necháme vychladnout a pak všleháme změklé máslo
4. Bílky ušleháme s moučkovým cukrem ve vodní lázni do tuha, potom směs odstavíme, ale stále šleháme, dokud zcela nevychladne
5. Vychladlý upečený korpus podélně prokrojíme, spodní díl potřeme polovinou žloutkového krému a přiklopíme vrchním dílem
6. Povrch potřeme zbylým krémem ze žloutků, pak tuhým sněhem z bílků, nakonec poprášíme kakaem, kokosem nebo strouhanou čokoládou a před podáváním nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy