REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obližprst

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný a potřený žloutkovým krémem a tuhým sněhem, posypaný kakaem nebo kokosem.


Ingredience:
100 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
50 mloleje
5 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 gmoučkového cukru
250 gmásla
200 mlmléka
2 lžícehladké mouky
5 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
kakao, kokos nebo čokoláda na posypání

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, olej a tuhý sníh z bílků
2. Hladké těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 15 minut a necháme vychladnout
3. Žloutky svaříme s mlékem, prosátou hladkou moukou a vanilkový cukrem, krátce povaříme, necháme vychladnout a pak všleháme změklé máslo
4. Bílky ušleháme s moučkovým cukrem ve vodní lázni do tuha, potom směs odstavíme, ale stále šleháme, dokud zcela nevychladne
5. Vychladlý upečený korpus podélně prokrojíme, spodní díl potřeme polovinou žloutkového krému a přiklopíme vrchním dílem
6. Povrch potřeme zbylým krémem ze žloutků, pak tuhým sněhem z bílků, nakonec poprášíme kakaem, kokosem nebo strouhanou čokoládou a před podáváním nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy