REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obližprst II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný a potřený krémem a vanilkovou šlehačkou, ozdobený kakaem.


Ingredience:
150 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
30 mloleje
5 ksvajec
špetka soli
máslo a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 mlmléka
220 gmásla
80 gcukru
1 kssáčku vanilkového pudinku
rum na dochucení
Na dohotovení:
200 gsmetany ke šlehání
1 ksbalíčku vanilkového cukru
kakao na ozdobu

Postup:
  1. Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec zlehka z bílků a špetky soli ušlehaný tuhý sníh
  2. Těsto nalijeme do vyššího plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou, rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
  3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý krém, za stálého míchání ho necháme vychladnout a pak po částech do něho zašleháme máslo a dochutíme rumem
  4. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme polovinou připraveného krému, přiklopíme vrchním dílem, nahoru rozetřeme zbylý krém a dáme do ledničky ztuhnout
  5. Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme hustou vanilkovou šlehačku, kterou rozetřeme na vychladlý moučník a ozdobíme prosátým kakaem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy