Upečený korpus naplněný a potřený krémem a vanilkovou šlehačkou, ozdobený kakaem.
Ingredience:
150 g | hladké mouky |
100 g | moučkového cukru |
1 lžička | kypřicího prášku do pečiva |
30 ml | oleje |
5 ks | vajec |
špetka soli | |
máslo a hrubá mouka na plech | |
Na krém: | |
300 ml | mléka |
220 g | másla |
80 g | cukru |
1 ks | sáčku vanilkového pudinku |
rum na dochucení | |
Na dohotovení: | |
200 g | smetany ke šlehání |
1 ks | balíčku vanilkového cukru |
kakao na ozdobu |
Postup:
- Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec zlehka z bílků a špetky soli ušlehaný tuhý sníh
- Těsto nalijeme do vyššího plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou, rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
- Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý krém, za stálého míchání ho necháme vychladnout a pak po částech do něho zašleháme máslo a dochutíme rumem
- Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme polovinou připraveného krému, přiklopíme vrchním dílem, nahoru rozetřeme zbylý krém a dáme do ledničky ztuhnout
- Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme hustou vanilkovou šlehačku, kterou rozetřeme na vychladlý moučník a ozdobíme prosátým kakaem.