REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Obližprst II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus naplněný a potřený krémem a vanilkovou šlehačkou, ozdobený kakaem.


Ingredience:
150 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
30 mloleje
5 ksvajec
špetka soli
máslo a hrubá mouka na plech
Na krém:
300 mlmléka
220 gmásla
80 gcukru
1 kssáčku vanilkového pudinku
rum na dochucení
Na dohotovení:
200 gsmetany ke šlehání
1 ksbalíčku vanilkového cukru
kakao na ozdobu

Postup:

1. Žloutky s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec zlehka z bílků a špetky soli ušlehaný tuhý sníh 2. Těsto nalijeme do vyššího plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou, rozetřeme, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý krém, za stálého míchání ho necháme vychladnout a pak po částech do něho zašleháme máslo a dochutíme rumem
4. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, spodní díl potřeme polovinou připraveného krému, přiklopíme vrchním dílem, nahoru rozetřeme zbylý krém a dáme do ledničky ztuhnout
5. Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme hustou vanilkovou šlehačku, kterou rozetřeme na vychladlý moučník a ozdobíme prosátým kakaem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy