Naťové cibulky podušené ve směsi koření a bílého vína. Vhodná příloha k vařeným bramborům.
Ingredience:
500 g | naťových cibulek |
1 ks | velká cibule |
6 lžic | bílého vína |
4 lžíce | oleje |
citrónová š'ťáva | |
celerová nať | |
bobkový list | |
kajenský pepř | |
tymián | |
kari | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky a na oleji podusíme, přidáme víno, bobkový list, nasekanou celerovou nať, tymián, kari, pepř a sůl a vše 5 minut povaříme
2. Mezitím si očistíme naťovou cibulku, nakrájíme na kousky cca 2 cm dlouhé, přidáme je do omáčky a 15 minut společně dusíme
3. Ke konci přidáme trochu citrónové šťávy a špetku kajenského pepře.